Putkiremontti

Kaikkien pelkäämä ja kiroama, valitettavasti ennenpitkää välttämätön, joka kiinteistön toimenpide joka tulee kalliiksi ja pilaa asuinnautinnon pitkäksi aikaa

Ei välttämättä!

Pienempien kiinteistöjen putkiremontit ovat usein edullisempia kuin keittiö- tai kylpyhuoneremontti.

Olemme toteuttaneet pienehköjen omakotitalojen käyttövesiputkiremontteja muutamassa päivässä ja hinnat materiaaleineen ovat jääneet suomalaisen työntekijän kuukauden mediaanipalkan tasolle tai hieman sen yli.

Mitä putkiremontti tarkoittaa?

Termiä käytetään villisti ja vapaasti kuvaamaan vesiputkien uusimista ja siihen liittyviä rakennustöitä asuttuihin rakennuksiin.

Vesijohdot

Rakennuksen tyyppi, rakentamisvuosi tai vuosikymmen sekä käytetyt materiaalit vaikuttavat paljon siihen milloin ja kuinka vesijohdot kannattaa uusia.

Pääsääntöisesti käyttövesiputkiremonttia kaipaavat rakennukset ovat yli 30-vuotta vanhoja ja rakennusaikaan asennetut vesijohdot ovat kuparia.

Kuparisen vesijohdon vaurioitumistapa vanhetessaan on joko repeämä putken seinämän kuluttua riittävän ohueksi taikka pistesyöpymä joka saattaa ilmestyä jopa uudehkoihin vesijohtoihin.

Vesijohdot eivät käytössä parane ja niiden uusiminen varsinkin muiden remonttien yhteydessä on järkevä sijoitus.

Viemärit

Lähtökohtaisesti viemärit aiheuttavat vähemmän murheita kuin vesijohdot siellä kulkevan veden ollessa paineetonta. Jopa huonosti tehty liitos saattaa kestää koko rakennuksen käyttöiän ilman merkittävää vuotamista.

Vuotaessaan rakenteisiin viemäri luo aivan erilaisen tunnelman ympäristöönsä kuin vuotava käyttövesijohto. Tämä johtuu tavarasta jota viemäriin laitamme. Ongelma viemäreissä on vakava asia, mutta onneksi näitä esiintyy harvemmin.

Mikäli rakennukseen tehdään kattava peruskorjaus jossa sen käyttöikää jatketaan vuosikymmenillä eteenpäin, kannattaa viemäreiden kunto kartoittaa ja vaihtamista ainakin harkita.

Suunnitteletteko putkiremonttia? Katso yhteystiedot