Putkiremontti kylpyhuoneremontin yhteydessä

Valtaosa tyypillisen asuinhuoneiston käyttövesiputkista sijaitsee kylpyhuoneessa. Kylpyhuone on myös se paikka jossa vesivahingot ovat tavanomaisimpia.

Kylpyhuoneen uusiminen on kallis operaatio ja ymmärrettävistä syistä putkien uusiminen samalla tuntuu isolta investoinnilta jo valmiiksi hintavan remontin päälle.

Tämä on kuitenkin ylivoimaisesti järkevin ajankohta uusia huoneiston käyttövesiputket. Jos ei kokonaan niin ainakin kylpyhuoneen osalta.

Riskit

Märkätilojen kosteudenhallinta on parantunut vuosien varrella huomattavasti ja putkiin liittyvät vanhentuneiden työtapojen ja materiaalien aiheuttamat riskit on hyvä tiedostaa.

Kupariset vesijohdot

Kupariputkea on käytetty vesijohtona Suomessa ja maailmalla hyvin pitkään ja sen asentaminen rakenteiden sisään (seinät ja lattiat) on ollut täysin hyväksyttävää ja normaalia.

Kupariputki on kuitenkin asennusajankohdasta, veden laadusta, asennustavasta ja joskus putken valmistajasta riippuen petollinen vesijohtomateriaali. Materiaalille tyypillinen pistesyöpymä saattaa ilmestyä putkeen vaikka sen tekninen käyttöikä ei olisi läheskään lopussa.

Mikäli kylpyhuoneen (kupariset) vesijohdot ovat seinien ja lattioiden sisällä olisi ne erittäin suositeltavaa uusia ainakin niiltä osin kylpyhuoneremontin yhteydessä.

Uusissa rakennuksissa kuparia ei enää jätetä rakenteiden sisään ilman suojaputkea taikka asennuspaikkaa joka tuo mahdolliset vuodot näkyville.

Vanhat lattiakaivot

Vedeneriste joka levitetään kylpyhuoneen seiniin ja lattiaan tulee liittää lattiakaivoon niin ettei vedeneriste vaurioidu lattiakaivon puhdistuksen yhteydessä eikä tukkeutunut lattiakaivo päästä vettä vedeneristeen alapuolelle.

  • Uusista lattiakaivoista löytyy tiiviste johon vedeneristys yhdistyy asianmukaisesti
  • Vanhoissa kaivoissa tiivistettä ei ole ja vedeneriste liitetään kaivoon kiristysrenkaalla

Taloyhtiöt usein, hyvästä syystä, vaativat lattiakaivon vaihtamista kylpyhuoneremontin yhteydessä.

Uusien lattiakaivojen puhtaanapito on myös huomattavasti helpompaa kuin vanhojen.

Hakusessa putkimies kylpyhuoneremonttiin? Ota yhteyttä