Ilmanvaihdon huoltotoimet

Ilmanvaihdon toimiminen on rakennukselle ja sen käyttäjille erittäin tärkeää.

Asunnon sisäilma tulisi aina olla raikas, ikkunoiden ei tulisi talvisin huurtua eikä postiluukusta tulisi koskaan puhaltaa ilmaa ulospäin.

Yllämainitut esimerkit kertovat asunnon sisäilman olevan ylipaineinen ulkoilmaan nähden taikka ilmanvaihdon riittämätön. Ylipaine edesauttaa asukkaiden tuottaman kosteuden kulkeutumista rakenteisiin päin joissa kosteus ei ikinä ole hyvä asia.

Koneellinen ilmanvaihto

Koneellinen tulo-poisto ilmanvaihto tulisi nuohota viiden (5) vuoden välein. Käytöstä riippuen viisi vuotta saattaa kuitenkin olla liian pitkä huoltoväli.

Kyseinen järjestelmä tunnetaan myös "LTO" nimellä joka on lyhenne lämmön talteenotosta.

Lisäksi asukkaan tulisi itse säännöllisesti puhdistaa ilmanvaihtolaitteen suodattimet sekä poistoilmaventtiilit jotta ilmanvaihto toimii suunnitellusti.

Koneellinen poistoilmanvaihto

Huippuimurilla varustetut asunnot joiden ilmanvaihto tunnetaan "koneellisena poistona" olisi hyvä tarkistaa ja nuohota vähintään kymmenen (10) vuoden välein.

Poistoilmanvaihdossa tärkeintä on riittävä korvausilman saanti (korvausilmaventtiilit) sekä se että ilmanvaihto on aina päällä. Ajastinsäätimen käyttö saunomisen jälkeen taikka ruoanlaiton yhteydessä on myös erittäin suotavaa.

Hinta

Teemme ilmanvaihdon nuohouksia tuntiveloituksella jonka voit tarkistaa hinnastostamme

Ota yhteyttä ja pyydä asiantuntija paikalle!