Kylpyhuoneremontti

Kylpyhuone on varmasti yksi kovimmalla rasituksella olevista tiloista jokaisessa asuinhuoneistossa; Pinnat kastuvat ja kuivuvat useamman kerran päivässä. Lämpötila ja ilmankosteus nousee hetkellisesti ja laskee hitaasti ennalleen. Höyryä suihkun ajan ja sen jälkeen. Pintojen puhdistus tehdään vahvimmilla aineilla joita kaupasta löytyy ja useimmiten voimakkaasti hankaamalla.

Mikään ei ole ikuista, ei edes kylpyhuone. Ainoa varma asia on se että remontin voi tehdä ennen tai jälkeen vesivahingon.

Milloin remontti on ajankohtainen

Tiivistettynä, kylpyhuoneen käyttöikä on noin: 20 - 30 vuotta.

Rakennustiedon KH-kortti 90–00403 kertoo kylpyhuoneen eri osien tekniseksi käyttöiäksi normaalilla rasitusasteella seuraavaa:

Lattiat

  • Muovimatto: 20v (Laatoituksen alla olevan muovimaton käyttöikä on lyhyempi.)
  • Laatta ja kosteussulkusively (käytetty 1980..1995) Saavutettu: 20v
  • Laatta ja bitumivedeneriste (käytetty 1950...): 30v
  • Laatta ja massamainen vedeneriste (käytetty 1999...): 30v

Seinät

  • Keraamiset laatat, kosteussulkusively ja levyrakenne: 15v
  • Laatoitus, kosteussulkusively ja kiviainesrakenne: 18v
  • Laatoitus ja massamainen vedeneriste: 30v
  • Muovitapetti: 12v
  • Muovipinnoitettu pelti: 30v
  • Pesuhuoneen panelointi: 12v

Mitä kaikkea tulee uusia

Kylpyhuoneremontti alkaa vanhojen pintojen purkamisella ja rakenteiden tarkastuksella vesivahinkojen varalta. Vesivahingon löytyminen tässä työvaiheessa ei ole laisinkaan tavatonta.

Vesivahingon löytyessä tulee vahingon lähde selvittää ja korjata jonka jälkeen rakenteet joita ei voida vaihtaa kuivatetaan.

Kevytrakenteisista, pystyrunkoisista seinistä laatoitus puretaan levyineen päivineen jolloin jäljelle jää ainoastaan seinän runko. Kiviseinistä laatat puretaan kiinni olevaan tasoitekerrokseen taikka harkko- tai tiilipintaan asti.

Uudet seinälevyt ovat laatoituksen alle tarkoitettuja erikoislevyjä jotka kiinnitetään ja vedeneristetään valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Lattioihin tehdään kaatovalu taikka varmistetaan että olemassaolevat kaadot toimivat. Näin varmistetaan että vedet kulkeutuvat lattiakaivon suuntaan eikä vesi jää makaamaan uuden lattian pinnalle.

Kylpyhuoneremontin tilaajan kannattaa harkita uusien vesikalusteiden hankintaa remontin yhteydessä mikäli vanhat ovat jo tiensä päässä.

Putkityöt

Purkutöiden jälkeen lattiakaivon vaihtaminen on erittäin suositeltavaa. Lue lisää putkityöt kylpuhuoneremontin yhteydessä

Kylpyhuoneremontin tilaajan kannattaa myös harkita uusien vesikalusteiden hankintaa remontin yhteydessä mikäli vanhat ovat jo tiensä päässä.

Vesikalusteilla viitataan hanoihin, suihkuihin, vessanpönttöihin jne.

Sähkötyöt

Mikäli kylpyhuoneessa on vanhanaikaisia pistorasioita ja taikka uusia halutaan asennettavan tulisi kaapeloinnit ja rasioiden asennukset tehdä hetimmiten purkamisen jälkeen.

Myös kylpyhuoneen valaistus kannattaa suunnitella etukäteen!

Koordinointi

Asiakas voi halutessaan tilata tarvikkeet sekä asentajat eri paikoista itsenäisesti, mutta kokemus on osoittanut että on parempi jos tekijä saa käyttää tuttuja materiaaleja ja tilata itse putkimiehen taikka sähkömiehen jonka kanssa homma toimii.

Tämä on lähes poikkeuksetta myös asiakkaalle edullisin tapa toimia.

Teemme kylpyhuoneremontteja omalla porukalla ja remonteissa usein tarvittu sähkö- tai putkiasentaja ovat joko omaa porukkaa taikka alihankkijoita joilla on yllätyksetön veloitusmalli ja toimiva konsepti.

Ota yhteyttä ja kerro minkälaisesta kylpyhuoneremontista haluasit tarjouksen!